Foundation Bekkers luxe lingerie en ondermode in Boxtel | MamaCare
15612
page,page-id-15612,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Foundation-Bekkers is een speciaalzaak in het aanmeten en adviseren van borstprotheses, prothesebeha’s en prothesebadkleding.

U wordt bij Foundation-Bekkers geholpen door een gediplomeerd mammacare adviseuse.

Algemene informatie voor draagsters van borstprotheses

Voor vrouwen die een borstamputatie of een borstbesparende operatie hebben ondergaan is het uit medisch en emotioneel oogpunt van belang een goed passende prothese te dragen.
De keuze is echter niet eenvoudig. Foundation-Bekkers heeft meer dan 45 jaar ervaring met het aanpassen en leveren van borstprotheses. Daardoor zijn wij vakkundig en kunnen u optimaal adviseren.

Na de operatie krijgt U vanuit uw ziekenhuis een voorlopige prothese verstrekt. De voorlopige prothese bestaat uit een hoesje, gevuld met een speciaal soort watten of schuimstof, en is bedoeld voor gebruik direct na uw ziekenhuisopname.

Wilt U hierna overgaan tot aanschaf van een definitieve prothese, dan zijn wij U graag van dienst. De definitieve prothese wordt voor 100% vervaardigd uit siliconen. Siliconen is een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het vrouwelijk borstweefsel natuurgetrouw nabootst. Siliconen neemt de warmte van het lichaam over, voelt zacht aan en is bestand tegen chloor en zeewater.

Prothese zijn bij Foundation-Bekkers verkrijgbaar in meerdere merken, maten en modellen. Alleen bij goed zittende lingerie komt de prothese goed tot zijn recht. De keuze van een geschikte prothese en bh is afhankelijk van de lichaamsopbouw en van de wijze waarop de operatie is uitgevoerd. Het gewicht van de prothese komt ongeveer overeen met het gewicht van de eigen borst.

Na een borstbesparende operatie of na een borstreconstructie is vaak enige vormcorrectie gewenst. Daarvoor wordt een deelprothese gebruikt. Voor gebruik in het water zijn er ook hele lichte zwemprotheses verkrijgbaar (let wel, niet alle zorgverzekeraars vergoeden deze). Doorgaans worden reguliere bh’s aan gepast om deze geschikt te maken voor het dragen van de prothese. Wij kunnen U echter ook speciale bh’s leveren, evenals speciaal op het dragen van protheses aangepaste zwemkleding.

Levering van de prothese

Wanneer U op advies van uw behandelde arts/specialist een (vervangende) prothese nodig heeft, vraagt U een machtiging.
Hierna maakt U een telefonische afspraak bij ons.
Indien U verzekerd bent bij CZ, VGZ, Zilverenkruis-Achmea of Menzis, dan handelen wij uw nota af. Indien U bij een andere zorgverzekeraar vent verzekerd, dan dient U uw bestelling contant of per pin af te rekenen.
De nota dient U vervolgens zelf in bij uw zorgverzekeraar.

De kosten van Uw borstprothese worden vergoed tot een maximumbedrag. Het maximumbedrag wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld, uw zorgverzekeraar kan U hierover verder informeren. Naast een vakkundig advies om te komen tot de voor U geschikte prothese, verzorgen wij ook de aanpassing van uw bh.

Merken protheses

Foundation-Bekkers heeft meer dan 45 jaar ervaring met het aanpassen en leveren van borstprotheses. Daardoor zijn wij vakkundig en kunnen u optimaal adviseren waarbij wij geloven in onderstaande merken borstprotheses.

AMOENA

Amoena biedt meer dan alleen producten. Met een uitgebreid aanbod aan service en advies staat Amoena de vrouwen die bijvoorbeeld aan borstkanker geopereerd zijn met raad en daad ter zijde. De nieuwste ontwikkeling is de Amoena Tresia Personally prothese: zacht en aangenaam – zoals de eigen borst.

ANITA

Het idee, siliconen in een hoesje van huidvriendelijk materiaal en daarmee een duidelijk natuurlijkere borstprothese te krijgen, ontstond al begin jaren zeventig in de USA. Het idee werd opgepakt door mw. Weber-Unger en door ANITA verder geperfectioneerd.

SILIMA

Na een borstbesparende operatie of een omvangrij ke oncoplastische ingreep met een ongunstig esthetisch resultaat herstellen de compenserende en borstdeelprotheses van silima de natuurlijke, symmetrische contour van de borst.

Voor meer informatie over borstprotheses en borstkanker kunt u ook een kijkje nemen op de volgende websites: